Zrnce San - Društvo za očuvanje, razvoj i popularizaciju izvorne makrobiotike
 
 seminari makrobiotičkog kuvanja

      :: JEDNODNEVNI ::                  [:: VIŠEDNEVNI ::

BEOGRAD

Praktične jednodnevne seminare makrobiotičkog kuvanja organizujemo svake druge subote u mesecu. Svojim aktivnim ucešćem na ovim seminarima možete ovladati umećem prirodne i uravnotežene pripreme namirnica.

Mesto održavanja:
      Ćustendilska 30, Beograd

Vreme: od 10 – 16h

Informacije i rezervacije na tel:
      011/2756-272 ili
      063/8077-243

NOVI SAD

Jednodnevne seminare u Novom Sadu održavamo jedne subote u mesecu.

Informacije i rezervacije na tel:
      021/4893-248 ili 063/1010-541
 

Na svakom seminaru pripremamo zdrava makrobiotička jela od sezonskih namirnica, a u zavisnosti od trenutnog godišnjeg doba i vremenskih prilika.

Svi polaznici mogu aktivno učestvovati u pripremanju, tokom kojeg dajemo sva neophodna objašnjenja.

Najzad, provodimo prijatno vreme dok u prijateljskoj atmosferi degustiramo dnevni jelovnik.


Naučite
:

– kako se pripremaju žitarice, povrće, mahunarke, alge, voće... Koliko i kako se kuvaju, kada i koliko se sole, da li se dodaje voda, ili ne...

– kako se priprema gomasio i kako se koriste začini i specifici: miso, tamari, umeboši šljiva, kuzu...

– šta je to uravnotežena jin-jang kompozicija namirnica u tanjiru, koje su količine i proporcije...

– zbog čega je važno žvakanje.

Ukoliko ste zainteresovani da se ovakvi i slični seminari održe i u vašem mestu možete nas kontaktirati.

Seminare vodi Srećko Milićević, makrobiotički instruktor sa preko 15 godina iskustva iz oblasti makrobiotike. Stručni je konsultant makrobiotičkog centra „Kuhinja i zdravlje” u Francuskoj i prevodilac dela Žorža Osave.

[ nazad ]
  :: VIŠEDNEVNI SEMINARI :: 


Da biste se uverili u dobrobit makrobiotičke ishrane, da biste utvrdili vaše znanje ili naučili nešto novo, posetite naše sedmodnevne letnje seminare koje organizujemo u prirodnom ambijentu daleko od gradske gužve.

Družićete se i uživati u prirodi na svežem vazduhu i, što je najvažnije, imaćete priliku da zajedno sa nama tokom sedam dana pripremate doručak, ručak i večeru.

Ovu praktičnu obuku prate i dva teorijska predavanja dnevno. Saznaćete kako se održava dnevna ravnoteža u ishrani u zavisnosti od aktivnosti, pola, uzrasta, godišnjeg doba, šta je to neophodni minimum, šta je fiziološki dnevnik...

[ nazad ]
Divčibare 2014.


JEDANAESTI
po redu LETNjI MAKROBIOTIČKI SEMINAR
u trajanju od sedam dana.

Kao i prošle godine, seminar će se odvijati u Divčibarama u hotelu „Pepa”.

  • Period: od 26. jula do 2. avgusta 2014.
  • upoznajte se sa inspirativnim načinom prirodnog pripremanja hrane,
  • razmenite svoja iskustva sa drugima,
  • družite se sa ljubiteljima makrobiotičke ishrane i življenja

Seminar je praktičan – naučite kako se pripremaju ukusni i zdravi obroci: doručak, ručak, užina i večera, zato što sloboda u izboru i pripremanju namirnica dolazi kroz postepeno ovladavanje makrobiotičkim umećem kuvanja.

Teorijski deo seminara – upoznavanje sa makrobiotičkim principima i teorijom – dva predavanja dnevno na kojima se mogu dobiti detaljnija objašnjenja u vezi ovakve ishrane i načina života.

Seminar vodi Srećko Milićević.

Ovo su sedam dana za povratak u formu, zato Vas pozivamo da ih provedete sa nama lepo i korisno, u prirodnom ambijentu Divčibara.

Detaljnije informacije i prijave: 011/2756-272 i 063/8077-243.

[ nazad ]
Divčibare 2010.

U julu 2010. održan sedmi letnji makrobiotički seminar. Trajao je sedam dana, i održao se u Divčibarama u hotelu „Pepa”.

U opuštenoj ali radnoj atmosferi pripremala su se razna makrobiotička jela: čorbe, dezerti, makrobiotička paelja, makrobiotička pica...

Recepte za desetak jela koja su pripremana na seminaru, uključujući i recept za makrobiotičku tortu (na slici), možete pročitati ovde.

[ nazad ]
Divčibare 2006.

Od 18. do 25. jula 2006. godine održan je sedmodnevni makrobiotički seminar u Divčibarama, u hotelu „Pepa” koji se nalazi u centru mesta. Broj polaznika bio je 84.

Treću godinu za redom, u julu mesecu okupljamo zainteresovane koji žele da se odmore sedam dana u prirodnom ambijentu, daleko od gradske vreve, uz pažljivo pripremanu makrobiotičku ishranu. Naš cilj je da osetimo blagodet ovakvog načina ishrane, da se upoznamo, družimo i razmenjujemo iskustva. I naravno, da nešto naučimo, saznamo i otklonimo neke dileme koje svi imamo...

Pravi izazov je za nas bilo pripremanje hrane za 84 polaznika! Zahvaljujući spretnosti naše ekipe u kuhinji i nesebičnoj pomoći polaznika željnih da što pre nauče kako se priprema hrana na prirodan način, svaki obrok je bio nova inspirativna kreacija u kojoj su svi uživali.

Svi su mogli da nauče kako se rukuje nožem za povrće, kako se secka, kako se bira namirnica i sa čime se kombinuje, kada se soli, kada dodaje voda, koliko dugo kuva...

Prijateljska i vesela atmosfera vladala je u našoj kuhinji – sali za ručavanje, koja je dva puta dnevno bila i mesto naših okupljanja tokom teorijskih objašnjenja. Bio je to poziv i podstrek svima da unesu promene u svoje živote, a naročito u ishranu, da se upuste u avanturu zvanu makrobiotika...

Nadamo se da će stečena iskustva sa ovog seminara moći da prenesu u svoje porodice, svojim bližnjim, svojim prijateljima i tako doprinesu stvaranju zdravijeg i srećnijeg društva. U našim loncima igraju zrna, sve počinje!

Vidimo se i sledeće godine!

Jedan ručak:

- MISO SUPA OD AZUKIJA
- PAELJA
- HIDŽIKI ALGA
- ZELENA SALATA SA MASLINAMA
- KANTEN OD BRESAKA


Neke od tema naših teorijskih predavanja:


– Definisanje jina i janga
– Jin i jang u makrobiotičkoj kuhinji
– Telesna konstitucija i kondicija
– Sedam uslova za zdravlje i kriterijumi dobrog zdravlja
– Upotreba specifika za lečenje bolesti
– Sedam nivoa rasuđivanja i ishrane
– Univerzalni zakoni i teoreme Principa Jedinstva


Evo utisaka nekih od polaznika:

... Doživela sam prosvetljenje za samo 6 dana. Možda vam se to čini kao suviše jaka reč, ali sam ja zaista to tako i doživela. Nekoliko godina amaterski sam kroz čitanje nekih knjiga pokušavala da kuvam makrobiotičku hranu, ali osećala sam da negde grešim. Prvi put sam shvatila suštinu jina i janga, kao i koje namirnice koristiti, kada i na koji nacin, konačno sam razumela, ali i videla. Moji članovi porodice sada su mnogo zadovoljniji, kažu da im je hrana mnogo ukusnija i raduju se svakom obroku

  Julijana Popović, Beograd

Imam samo reči hvale za druženje, atmosferu, predavanja. Imala sam utisak da sam deo jedne velike porodice … Znanje stečeno na kursu i praktični deo rada u kuhinji ne može da zameni ni jedna knjiga, to treba doživeti i lično iskusiti. Bilo bi mi drago kada bi se takvi kursevi mogli relaizovati malo češće.

  Zora Stankov, Zrenjanin

[ nazad ]
Golija 2005.

Drugi seminar održan je u hotelu „Odvraćenica” na Goliji.

Broj polaznika 40.

Jedna večera:

- BUJON OD POVRĆA SA VAKAME ALGOM
- GALETE OD HELJDE
- TESTENINA SA POVRĆEM
- ZELENA SALATA
- HOLANDSKA PITA


Rudnik 2004.

Naš prvi makrobiotički seminar održan je u hotelu „Neda” na Rudniku.

Broj polaznika: 48.

Jedan ručak:

- SUPA OD NAUTA
- JEČAM SA POVRĆEM
- RAŽNJIĆI
- KELJ NA PARI
- ZELENA SALATA SA DAJKONOM
- PITA OD ŠLJIVA

[ nazad ]


 

spacer
letnji seminar!
spacer
 


Pozivamo Vas na

LETNJI
MAKROBIOTIČKI SEMINAR 2014.


Divčibare, 7 dana

26. jula - 2. avgusta


- Upoznajte se sa prirodnim načinima pripremanja hrane, provedite aktivno sedam dana u razmeni iskustva sa ljubiteljima makrobiotičke ishrane i življenja.

- Praktičan deo seminara pruža Vam mogućnost da naučite kako se pripremaju ukusni i zdravi obroci. Sloboda u izboru i pripremanju namirnica stiče se postepenim ovladavanjem makrobiotičkog umeća kuvanja.

- Teorijski deo seminara podrazumeva predavanja i upoznavanje sa makrobiotičkim principima. Na njima se mogu dobiti odgovori na pitanja i produbiti Vaša interesovanja.

Seminar vodi Srećko Milićević

Iskoristite sedam dana makrobiotičkog boravka u prirodnom ambijentu Divčibara koji će Vas vratiti u formu.

Detaljnije...

I
nformacije i prijave:
tel. 011/2756-272
063/8077-243

 
  spacer